Hon startar e-handel för e-handlare: ”Tekniken är inte det svåra”

Vill hjälpa fler kvinnor in i branschen.

I dag får e-handlarna en helt egen e-handel. Den går under namnet Digital Entreprenher Shop och riktar sig till de som vill starta, eller utveckla sin webbutik.

Bakom bolaget stor Jennie Jonsson, som själv startat tre webbutiker och har erfarenhet från roller som vd, marknadschef och regionchef. Och hon säljer nu allt från färdigpaketerade tackkort till föreläsningar, inläggsidéer och inköpstips med sin nya satsning.

Annons

Det finns många fördelar med digitala produkter, bland annat skickas de blixtsnabbt till kundens dator och behöver varken leveranstid eller fraktkostnad. När man tänker på e-handel traditionellt tänker man på fysiska produkter men jag tycker verkligen att fler ska se digitala produkter som en del eller hela sin e-handel, säger Jennie Jonsson.

Men allt är inte digitalt. Det kommer även att säljas packmaterial till den som behöver det.

Hon är heller inte främmande för att lära andra om e-handel. Jennie driver nämligen onlinekursen Starta din e-handel, samt Digital Entreprenher Podden, i samarbete med Abicart och Payson, där hon intervjuar kvinnor som just kommit igång med sin webbutik.

Med satsningen på nya Digital Entreprenher Shop vill jag kunna hjälpa främst fler kvinnor att starta och utveckla e-handel och dra nytta av de digitala affärsmöjligheter som finns. Det blir lätt mycket fokus på teknik när det pratas om e-handel vilket jag märkt skrämmer en del. Men för mig är inte det svåra eller viktigaste med e-handel tekniken, det är att skapa en bra grund att skala från med produkt, erbjudande, rätt kunder och marknadsföring. Detta tycker jag är viktigt att fokusera på, avslutar Jennie Jonsson.

Annons