Hon tar över som ny COO på Axel Johnson: ”Riktigt bra rekrytering”

"Kommer med en unik kombination".

Axel Johnson, som ligger bakom bolag som Dustin, Axfood och Åhléns, plockar in en ny operativ chef i koncernledningen. Sara Öhrvall värvas från SEB, där hon idag är Chief Transformation Officer.

Nu ska hon axla ansvaret att driva kommersiell och teknisk förnyelse inom koncernen.

Annons

Jag är stolt över att Sara väljer att ansluta till oss på Axel Johnson. Hon kommer med en unik kombination av djup kompetens inom förnyelse och tech, och sektormässig bredd. Hon har drivit förnyelse och digitalisering på ledande positioner och i styrelser i några av Sveriges ledande företag, men också arbetat med produkt-, utvecklings- och varumärkesfrågor i uppstartsverksamheter, säger Mia Brunell Livfors, vd på Axel Johson och fortsätter:

Att hon dessutom har ett djupt engagemang inom akademi, civilsamhälle och hållbarhetsfrågor, stärker min övertygelse om att vi gör en riktigt bra rekrytering som kommer att bidra till utvecklingen av våra bolag.

Det är alltså ett mycket rutinerat namn som tillträder i rollen som COO. Hon har både hunnit med att vara produktutvecklingschef på Volvo Cars och basa över forskning och utveckling i koncernledningen på Bonnier AB. Hon har även varit styrelseledamot i Axel Johnson-ägda Kicks.

Det är en oerhört spännande tidpunkt att få ansluta till Axel Johnson. Gruppen är i snabb förnyelse utifrån en fantastisk plattform, med det långsiktiga familjeägandet och viljan att bygga hållbara affärer som grund. Att få vara med och utveckla de befintliga verksamheterna och samtidigt leta efter nya tillväxtmöjligheter är en oemotståndlig möjlighet, säger Sara Öhrvall om det nya uppdraget.

Annons