Hon tar över som VD för anrika bolaget – när veteranen lämnar

"Har gedigen erfarenhet av e-handel".

Underklädesföretaget Underwear Sweden, som ligger bakom varumärkena Swegmarks och Abecita, har rekryterat en ny vd.

Helena Thorell, som närmast kommer från rollen som vice-vd för Globen Lighting, kommer i sommar att ersätta Christina Holmqvist som gjort tio år på posten.

Annons

Helena har en gedigen erfarenhet av marknadsföring och e-handel ifrån nuvarande tjänst, men även från Eton och Ellos där hon varit med och utvecklat starka varumärken. Vi ser fram emot att välkomna Helena inom teamet och hennes erfarenheter kommer väl till pass på den utvecklingsresa vi befinner oss i, säger Jan Wallberg, ordförande för Underwear Sweden.

Underwear Sweden omsatte 71 miljoner kronor under sitt senast registrerade verksamhetsår, som är 2022. Man gjorde då också en förlust på -2,6 miljoner kronor.

Jag är glad att få bli en del av Underwear Sweden. Swegmark och Abecita har fantastiska underkläder i hög kvalitet och med ett stort hållbarhetsfokus som imponerar på mig. Swegmarks har funnits sedan 1937 och med det kommer ett stort ansvar. Jag ser fram emot att förvalta det fina arv som finns och tillsammans med teamet jobba vidare mot en lönsam tillväxtresa, säger Henelna Thorell om det kommande uppdraget.

Annons