Klart: Hon tar över som VD på Hemköp

Tar även plats i Axfoods ledning.

Simone Margulies har arbetat inom Axfood-koncernen i fyra år och kommer senast från rollen som vice vd för Axfoods logistik- och inköpsföretag Dagab. Innan dess var hon affärsområdeschef inom ICA Sverige.

Nu tar hon nästa steg i karriären genom att bli vd för Hemköpskedjan AB, där varumärkena Hemköp och Tempo ingår.

Annons

Jag ser mycket fram emot att ta över stafettpinnen för att vidareutveckla Hemköps koncept och varumärke. Min passion är att förenkla för våra kunder och att ge våra medarbetare de allra bästa förutsättningarna för att kunna leverera inspiration och matglädje. Jag är mycket glad över att jag nu får möjligheten att göra precis det tillsammans med våra handlare och resten av teamet på Hemköp och Tempo, säger Simone Margulies i ett pressmeddelande.

"Mycket lämpad för uppdraget"

Skiftet innebär att Simone Margulies tar över efter Thomas Gäreskog, som i dag är den som titulerar sig vd för Hemköpskedjan. Hon tar också plats i ledningen för Axfood AB.

Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att Simone är den som kommer att axla rollen för att leda Hemköpskedjan in i framtiden. Simones breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab gör att hon är mycket lämpad för uppdraget. Simone är dessutom en synnerligen uppskattad ledare som alltid har kunder, medarbetare och affären i fokus, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Simone Marguelies börjar i sin nya roll den 1 februari 2020.

Annons