Hösthandeln på Blocket har fått en riktig rivstart

Semestern är över och många är tillbaka på jobbet, och på Blocket. Svenska folket har lagt upp mer än 50 procent fler annonser senaste veckan jämfört med veckan innan. Även köparna är på hugget, främst inom möbler och heminredning som har betydligt fler besökare än årsgenomsnittet.

Nyligen släppte Blocket, tillsammans med HUI Research, begagnatbarometern för andra kvartalet. En rapport som visade att den privata begagnatmarknaden mattats av efter en stark vårsäsong.

Hösthandeln verkar dock redan ha tagit fart och under den senaste veckan har svenskarna lagt upp mer än 50 procent fler annonser jämfört med veckan tidigare.

Annons

– Att begagnathandeln tar fart efter sommaren beror troligtvis på att många har avsatt några dagar av sin semester till att rensa ut. Man behöver helt enkelt göra plats för den nyinköpta gräsklipparen, studsmattan till barnen eller utemöblerna. Även årstidsbytet spelar roll. Nu vill vi bona om hemmen och letar efter inredningsprylar som gör höstkvällarna ännu mysigare, säger Annette Karlberg, presschef på Blocket.

Full sula för skor

Även inom kategorin för barnkläder och skor är det full fart. Förra året lades hälften av alla annonser i kategorin Barnkläder & skor ut under augusti till oktober. Och i år verkar trenden vara densamma. I augusti i år har antalet annonser inom kategorin Barnkläder & skor ökat med 11 procent jämfört med samma period förra året.

Temperaturen för varmare påklädnad är inte riktigt här än men trafiken inom kläder och skor ligger ändå 3 procent över snittet.

– Trafiken i den barnklädeskategorin har fördubblats sen i början av augusti. Många verkar förutseende inför vad som komma skall och söker redan efter vinter- och till och med höstkläder, säger Annette Karlberg.

 
Källa: Press
Foto: Sandra Birgersdotter

Annons