Secondhandfloppen: Hundjacka blev damväst och kjol blev tights

Konstiga annonser i fokus.

”Varan är i bra skick men vissa tecken på användning finns (Smutsig(Framsida))”. Så stod det i produktbeskrivningen av en damväst som såldes på den H&M-ägda secondhandplattformen Sellpy. Problemet? Det som såldes var egentligen ingen damväst utan en jacka för hundar.

Händelsen har plockats upp av sajten Bloggbevakning, som också har reagerat på flera andra varor som Sellpy lagt ut till försäljning. Det handlar bland annat om en nästan tom parfymflaska för 750 kronor, tre så gott som nedbrunna ljus för 175 kronor och en IKEA-filt som kostar 10 kronor i nyskick, men som hos Sellpy fått priset 250 kronor. Bloggbevaknings uppmärksammande av annonserna har i sin tur tagits vidare av Expressens nyhetssajt Dina Pengar, som har kontaktat Sellpy för en förklaring.

Annons

Vi föreslår priser automatiskt baserat på hur liknande produkter har sålt hos oss tidigare. Dessa priser sänks successivt tills dess att någon köper varan. I slutändan är det dock säljarna som bestämmer både vad vi ska sälja (så länge skicket är tillräckligt gott) och till vilket pris då säljarna både kan begära varor till försäljning samt sätta priser på de varor man själv säljer. Detta gäller självklart även de exempel du nämner där säljarna kan ha både begärt att vi ska sälja varor samt satt egna priser, skriver Sellpys vd Mikael Arnör i ett mejl till tidningen. 

Varför en del varor får en helt felaktig produktbeskrivning är oklart, men det är inte första gången det händer hos just Sellpy. Vi på Ehandel har tidigare fått rapporter om en kjol som sålts som ett par tights och ett lakan som sålts som en bordsduk.

Vi sökte Sellpy för en kompletterande kommentar.

Kunden har full rätt att reklamera varan och få pengarna tillbaka om varan inte motsvarar beskrivningen i annonsen, skriver Philip Gunnstam, medgrundare på Sellpy, till Ehandel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!