Hur sköter du faktureringen?

Ska hela fakturan säljas, ska fakturaarbete ske hos annan, eller ska företaget själv ta hand om allt vad gäller faktureringen? Åsikterna går isär vad gäller vem det är som bör ta hand om faktureringen av den försäljning som sker via e-handelsbutiker. Många e-handlare lejer ut uppdraget till andra, medan andra anser att det är en del av deras kärnverksamhet. Hur tänker du?
Fakturering är en stor del av en e-handlares vardag. Mängder med kunder väljer fakturering som ett betalningsalternativ, inte minst för att det känns säkert. Det har inneburit mycket huvudbry för e-handlaren som behöver tänka igenom om de själva vill ta risken för att fakturan inte betalas, eller om de vill betala för att något annat företag ska ta risken. Det finns också flera alternativ på marknaden där e-handlaren i och för sig tar risken vid faktureringen men där faktureringen sker av en annan part.
Vilket som är det bästa, är inte lätt att säga. Allt handlar om huruvida e-handelsbolaget vill behålla kontrollen, och relationen till kunden i alla lägen, samt vilken kostnad för faktureringen som ett företag är beredda att ta.
Mer om fakturering och de olika alternativen diskuteras i flera artiklar på IDG.se: http://internetworld.idg.se/2.1006/1.343127/din-guide-till-faktura

Annons
Annons