iDeal of Sweden prisades för sin internationella tillväxt

"Har envist trott på sin idé".

Revisionsfirman EY har under de senaste veckorna turnerat i Sverige på jakt efter Sveriges främsta entreprenörer. Målet är att utse årets "Entrepreneur of The Year", och i går kväll var det dags för regionfinalen i Östergötland.

Kvällens huvudpris - östra Sveriges främsta entreprenör - gick denna gång inte till en e-handlare, utan till Johan Lyreborn, som driver Configura Sverige Aktiebolag.

Annons
Annons

"Har förmågan att övervinna hinder"

Däremot fick Joachim Lindström och Filip Ummer, som ligger bakom e-handelssuccén iDeal of Sweden, ta emot priset för bästa internationella tillväxt.

- Att hitta en lucka i marknaden är ett av flera signum på framgångsrika entreprenörer. Årets pristagare har envist trott på sin idé, tagit personlig risk och har förmågan att övervinna hinder. Från nära ruin första åren lyckas pristagaren vända och nå en enastående internationell tillväxt år efter år. Att våga hitta finansiella lösningar, att strategiskt skala upp sitt bolag för inträde på nya marknader och att hitta nya mönster för sin marknadsföring har varit framgångsreceptet för årets pristagare, skrev juryn om iDeal of Sweden.

Lyckades imponera i konservativ bransch

Även Östergötlands upplaga av Årets kvinnliga stjärnskott gick till en e-handlare - nämligen Karin Bjärle som driver PS of Sweden.

Karin Bjärle blev Årets kvinnliga stjärnskott

- Med intresse och kompetens från branschen såg hon en möjlighet och med stort mod, engagemang och kreativitet utvecklade hon en produkt på ett väldigt metodiskt sätt. Årets pristagare har varje år sedan starten dubblerat sin omsättning, finansierat med egna medel. Detta har kunnat ske genom hårt arbete, stark innovationsförmåga och en stor portion envishet. Försäljningen har gått genom e-handeln via sin egen webbshop, vilket är imponerande i denna konservativa bransch, skrev EY-juryn om Karin Bjärles insats.

Samtliga vinnare från Östergötland går vidare till tävlingens Sverigefinal. Den äger rum i Stockholm den 31 januari.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!