Iboxen rekryterar Postnord-veteran – blir ny kommunikationschef

"Ser fram emot att vara med på resan".

Logistikuppstickaren Iboxen har rekryterat Markus Trautmann som kommunikationschef. Han kommer närmast från Trygghetsrådet, TRR, där han ansvarade för medierelationer och externkommunikation. Men i e-handelskretsar är han förmodligen mest känd för att ha varit presschef och kommunikationschef inom Postnord-koncernen.

Iboxen är till stor del grundat av Postnord-profiler som Tim Jörnsen, Anders Holm och Thomas Backteman. På sitt nya jobb får Markus Trautmann med andra ord sällskap med en rad nygamla kollegor.

Annons

Iboxen har en ambitiös målsättning: inom fem år ska vi erbjuda en rikstäckande infrastruktur med paketboxar så att konsumenterna enkelt kan ta emot och returnera paket max ett par hundra meter från sina hem. Infrastrukturen kommer även att minska antalet körda mil för transportörerna och erbjuda e-handelsföretag fler leveransalternativ. Den resan ser jag fram emot att vara med på, säger Markus Trautmann, i ett pressutskick.

Iboxen lanserades i våras med ambitionen att skapa ett oberoende nätverk av paketskåp, som ska placeras ut i hela landet. Sedan dess har tio transportörer anslutit sig till nätverket. Planen är att 50 000 paketskåp ska ha placerats ut till år 2026.

Markus Trautmann tillträder sin nya tjänst den 1 september i år.

LÄS ÄVEN: Uppstickarens första avtal på plats - ska placera ut 50 000 paketskåp

Annons