ICA-butiker stoppar e-handeln efter hamstring: ”Extra hårt tryck”

Stockholm hårdast drabbat.

Den enorma hamstringshysterin ställer till det för ICA. Nu har flera butiker tvingats stoppa e-handeln för att varorna antingen är eller inte ska ta slut när folk bunkrar upp som aldrig förr.

Det finns i dagsläget ett antal butiker, främst i Stockholmsområdet, som helt eller delvis stoppat möjligheten att hämta i butik. I dagsläget har vi betydligt längre väntetider än normalt både för hemleverans och hämtning i butik.  Anledningen till detta är den senaste tidens kraftiga ökning av vår e-handel där vi också ser också att många kunder lägger större order. Hur lång väntetiden är varierar dock väldigt mycket beroende på var kunden bor, men i Stockholmsområdet är det extra hårt tryck just nu med väntetider på upp till tio dagar. Vi jobbar kontinuerligt för att minska väntetiderna för våra kunder och vi tittar på olika lösningar som vi hoppas kan leda till kortare väntetider, berättar Marcus Ahlmalm, e-handelschef på ICA, för Ehandel.

Annons

Men det är inte bara "hämta i butik" som sliter ont. Även på hemleveranserna kan man, precis som hos konkurrenterna, se enorma väntetider på runt två veckor.

Det är ett väldigt stort tryck på vår e-handel just nu vilket resulterat i väntetiden blir längre än normalt. ICA har naturligtvis ambitionen att våra kunder ska få sin mat levererad de datum som passar dem bäst men i dagsläget kommer många få välja ett senare leveransdatum. Beroende på var i landet man bor kan väntetiderna variera väldigt mycket men exempelvis i Stockholmsområdet är det många som e-handlar hos oss vilket medfört väntetider på upp till 10 dagar. Vi jobbar kontinuerligt för att minska väntetiderna för våra kunder och vi tittar på olika lösningar som vi hoppas kan leda till kortare väntetider.

"Vi gör vårt yttersta"

ICA jobbar just nu febrilt med att lösa proppen.

Vi gör vårt yttersta för att väntetiderna ska kortas och tittar på olika lösningar som vi hoppas leder till kortare väntetider. Så fort vi lägger till kapacitet fylls det på direkt, säger Marcus Ahlmalm.

Annons