ICA rör om på chefspositionen: ”En spännande fas”

Han ska leda arbetet.

Ica Gruppen och Ica Sverige presenterar i dag ett skifte på CIO-posten. Benny Svensson lämnar rollen den 31 december och den 1 januari tar Peter Muld över. Han kommer närmast från rollen som direktör för strategi och transformation på Ica Sverige.

Peter kom till Ica 2016 och har under åren haft olika roller, bland annat som Chief Digital Officer för Ica Gruppen och strategichef för Ica Sverige. Peters erfarenheter och personlighet passar utmärkt för att driva igenom de stora förändringar som nu ska implementeras i den nya Digital & Technologi-organisationen, säger Nina Jönsson, vd för Ica Gruppen, i ett uttalande.

Annons

Koncernen har genomgått ordentliga förändringar inom IT och teknologi. Bland annat har en ny organisation, ny teknik och nya arbetssätt implementerats. Dessutom har tre IT-organisationer slagits ihop till en inom Ica Sverige.

Det är nu det arbetet som Peter Muld ska leda i sin nya roll.

Den nya Digital & Technologi-organisationen går nu in en spännande fas där vi påbörjar implementeringsarbetet av en tydlig affärsdrivande verksamhet, där vi nu också bygger en helhet samt en ny gemensam kultur. Jag känner en stor ödmjukhet och glädje inför uppgiften och ser verkligen fram emot att tillsammans med alla medarbetare och butiker, fortsätta arbetet med att stärka vår digitala miljö, säger han om uppdraget.

Annons