ICA sparkade ut jättens produkter – nu är konflikten löst

"Vi är väldigt glada".

Dagligvarujättarna sätter hårt mot hårt mot leverantörerna. Så sent som igår kom beskedet att Zoegas kaffe slängs ut från butikshyllorna hos Willys, Hemköp och City Gross. Det då Axfood-grossisten Dagab anser att Nestlé försökt få igenom oskäliga prishöjningar.

Nu kan Ehandel berätta att Ica och Danone hamnat i luven på varandra, vilket gjorde att varumärken som Alpro togs bort från butikshyllorna.

Annons

Av affärsskäl kommenterar vi inte förhandlingar med våra leverantörer, säger Maria Elfvelin, pressansvarig på Ica Gruppen, när vi hör av oss.

Alpro är kända för sina växtbaserade livsmedel och lanserade så sent som i höstas havredrycken "I Love Coffe Oat" exklusivt via just Ica.

Men när vi hör av oss till Danone kommer beskedet att konflikten nu är löst. Exakt vad den grundade sig i får vi dock inget svar på. Men sannolikt rör det sig om en skärmytsling kring prissättning även här.

Det stämmer att vi har haft pågående avtalsförhandlingar med Ica, som innefattat Alpro. Sedan igår har dock den situationen blivit löst. Vi är väldigt glada över att våra produkter snart kommer att finnas i Icas butikshyllor igen och vill därför inte gå in på de tidigare bakomliggande orsakerna, säger Helena Herlizt, kommunikationschef på Danone i Norden och Baltikum, till Ehandel.

Annons