ICA:s hypermoderna e-handelslager invigt – ”viktig milstolpe”

"Norra Europas modernaste e-handelslager för livsmedel".

Ica har slagit på stort med ett nytt stort e-handelslager i Brunna i Upplands Bros kommun, i nordvästra Storstockholm. Det har stått färdigt och varit igång sedan en tid tillbaka. Men i fredags var det dags att officiellt inviga lagret – som uppges vara norra Europas modernaste helhetslösning för e-handel med livsmedel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det moderna i grytan uppges vara ett stort inslag av AI-lösningar och automation i anläggningen. Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter – och en personalstyrka på runt 400 personer.

Annons

Vår affärsidé med fria handlare i samverkan har funnits i 100 år och nu tar vi ICA-idén online. Vi genomför just nu en stor transformation av vår e-handel för att ytterligare förstärka vår marknadsledande position. Starten av e-handelslagret i Brunna är en viktig milstolpe i det, kommenterar Anders Svensson, vd på ICA Sverige.

Döpte en robot

Under invigningen var bland annat energi- och digitaliseringsministern Khashayar Farmanbar på plats. Efter ett ha klippt band och invigningstalat fick han bland annat döpa en lagerrobot – och namnet blev ”Future Bender”.

Vi ser hur digitalisering spelar en allt större roll i omvärlden och skapar stora möjligheter. Vi ser hur städer, kollektivtrafik, transportsystem och fordon blir alltmer smartare och efterfrågan ökar med hög takt. En effektiv resurshantering genom hög-automatiserande lager som denna är en av många innovationslösningar som bidrar till framtidstro och tillväxt, sa Khashayar Farmanbar i sitt invigningstal.

Annons