IKEA anställer 500 till storsatsning på butiker: ”Vill leda utvecklingen”

Öppnar i Bromma.

Ikea fortsätter att ta fram nya butikskoncept. I dag går möbeljätten ut och berättar om en storsatsning i Stockholm, där fyra nya butiker i "olika format" ska öppna till och med 2025. Först ut är en så kallad planeringsstudio, som ska öppna i Bromma till sommaren.

Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Redan för några år sedan lanserade Ikea det mindre butikskonceptet IKEA Kök i just Stockholm. Tanken var att på ett centralt läge erbjuda hjälp och service till kunderna, som sedan fick beställa sina varor på nätet. Planeringsstudion, som redan finns i ovan nämnda städer, är av allt att döma en liknande - men bredare - satsning:

Ikeas planeringsstudio är ett mindre butiksformat där kunder får hjälp att planera och beställa mer komplexa heminrednings­lösningar som kök, sovrum och förvaring på ett bekvämt och inspirerande sätt. I studion erbjuds personlig service av Ikeas heminredningsspecialister och möjlighet att klämma och känna på ett urval av Ikeas sortiment. Hela sortimentet går sedan att beställa hem via digitala lösningar eller med hjälp av medarbetarna på plats, förklarar företaget.

Valet föll på Bromma eftersom det är en stadsdel som - precis som Stockholm i stort - förväntas växa de kommande åren. De närmsta åren planerar Ikea att rekrytera 500 nya medarbetare till Stockholm. Butiken i Bromma blir arbetsplats åt totalt 25 personer.

Vi växer samtidigt som vi fortsätter vår hållbarhetsresa mot att bli klimatpositiva, cirkulära och inkluderande till 2030. På Ikea vill vi leda utvecklingen av ett mer hållbart och rättvist samhälle och det genomsyrar alltifrån hur vi designar våra produkter till hur vi rekryterar våra medarbetare, säger Lena Herder.

LÄS ÄVEN: Unika satsningen ska ta IKEA in i framtiden: "Vi har mer att lära"

Annons