IKEA bygger helautomatiserat miljardlager i grannlandet

Norge gör slut med Sverige.

Ikea satsar stort i Norge med ett 43 000 kvadratmeter stort, helautomatiserat lager utanför Oslo. Ett centrallager som ska bli navet i möbelkedjans e-handel i landet, rapporterar Vestby Avis.
Logistikcentret byggstartas under våren, för att sedan stå klart sommaren 2024 - en plan som beskrivs som offensiv.

Vi investerar drygt en miljard norska kronor i detta, därmed är det den största investeringen Ikea Norge har gjort på många år, säger Carl Aaby, vd på Ikea i Norge, till tidningen.

Annons

Samtliga e-handelsbeställningar i Norge har tidigare skickats från centrallagret i Sverige. Det har inneburit leveranstider på mellan tre och fem dagar. Och med en e-handelsandel på 20 procent i Norge blev investeringen i ett lokalt lager nödvändigt.

E-handeln blir allt viktigare för oss och kunderna har andra förväntningar i dag. Med centrallagret i Vestby kan minst 70 procent av alla order levereras redan nästa dag. Och det gäller inte bara kunder i Vestby, utan i stora delar av landet. Lagret i Vestby blir en viktig del av skiftet mot en ökande e-handel och det är ett väldigt stort steg för oss vad gäller att komma närmare våra kunder i Norge, säger Carl Aaby.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!