IKEA gör satsningen permanent – öppnar på fler platser i Sverige

"En spännande resa för oss".

Ikea har testat små planeringsstudios på flera håll i landet. Ett test som fallit så pass väl ut att man nu väljer att göra satsningen permanent - och utöka den.

De har nu även fått ett namn: Ikea Planera och beställ. I samband med namnbytet passar man även på att göra ett gäng förbättringar av konceptet.

Annons

Det här testet har varit en spännande resa för oss och vi har lärt oss massor från våra kunder och av att finnas i en annan miljö, som till exempel gallerior, säger Per Hörnell, expansionschef på Ikea Sverige, i ett uttalande.

Ikea Planera och beställ finns i dag i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Växjö, Halmstad, Luleå och Sälen. Den 21 juni öppnar man en ny enhet i Skellefteå och fler ska det bli i vårt avlånga land under de kommande tolv månaderna.

Exakt var de öppnar avslöjar man dock inte i dagsläget.

Från varje öppning har vi känt att kunderna har uppskattar att kunna möta oss på nya sätt. Inte minst i de städer där vi inte redan har varuhus och i större städer där du ofta handlar mer lokalt som i Stockholm och Göteborg. Därför känns det mycket bra att vi nu kan avsluta testet och göra våra mindre enheter till permanenta mötespunkter, säger Per Hörnell.

Ikea Planera och beställ kommer dels att innehålla större delar av sortimentet än tidigare för att kunderna ska få se det live. Det är nämligen via dessa enheter som man erbjuds hjälp med att till exempel planera en garderobsvägg, ett nytt badröm eller kök, med mera.
Efter besöket får man varorna hemskickade och, om man så önskar, monterade.

Annons