Ikea laddar e-handeln med storsatsning: ”Största i Sverige”

Även kunder och anställda ska få mer kraft.

Vi har tidigare rapporterat om att Ikea ska uppdatera infrastrukturen med laddning av elfordon över hela landet. Nu är arbetet i full gång och vecka 9 blir det premiär på Ikea Borlänge för 32 laddpunkter, som byggs i detta nu.

Totalt ska 700 laddpunkter för elbilar installeras och de kommer att komma såväl konsumenter, anställda som möbelkedjans e-handel till del. Laddstationerna kommer nämligen att kunna användas av Ikeas eldrivna fordon för hemleveranser.

Annons

Det arbete som Ikea och vi på Recharge nu gör, kommer att ge en rejäl uppgradering av den svenska laddinfrastrukturen. Dessa laddstationer kommer att bli några av de största i Sverige och vi på Recharge är stolta över att vara en del av detta arbete. Vi är måna om att våra laddstationer byggs på platser med mycket trafik, där det finns ett bra utbud av tjänster. Ikea är därför en perfekt partner för oss, säger Håkon Vist, vd på Recharge, i ett uttalande.

"Blir lättare"

Planen är att landa i minst 24 laddpunkter per varuhus, varav minst åtta stycken supersnabbladdare. De sistnämnda ska ladda en elbil på mellan 15 och 45 minuter.

Med den här satsningen blir det lättare att besöka Ikea om man har en elbil. Dessutom förstärker vi den svenska laddinfrastrukturen rejält, säger Johan Mårtensson, Fulfilment Sourcing Manager på Ikea Sverige.

Arbetet pågår alltså i detta nu och majoriteten av det beräknas vara klart senast 2024.

Annons