IKEA-medarbetare smittad av corona – nu stängs huvudkontoret

Flera medarbetare sjuka.

Ikea har stängt sitt huvudkontor i Älmhult sedan en medarbetare konstaterats smittad av coronaviruset och flera andra i personalen visat upp influensaliknande symptom. Kontoret stängde under gårdagen och kommer inte att vara öppet i dag heller.

Personen som smittats av corona uppges inte ha varit på kontoret sedan insjuknandet. Anledningen till att medarbetarna nu ska arbeta hemifrån är främst att flera andra medarbetare alltså också är sjuka, även om det är oklart ifall det rör sig om just coronaviruset.

Annons

Vår högsta prioritet är våra medarbetares och våra medmänniskors hälsa, och därför har vi tagit beslutet att stänga IKEA of Swedens huvudkontor under två dagar, måndagen den 16 mars och tisdagen den 17 mars. Detta till följd av att ett fåtal medarbetare rapporterat att de haft influensaliknande symptom i slutet av förra veckan. Det är inte konstaterat att de insjuknat i COVID-19, skriver företaget i ett uttalande.

Enligt uppgift innebär beslutet att cirka 2 300 Ikea-medarbetare nu får arbeta hemifrån. Kontoret beräknas öppna igen under morgondagen.

Annons