IKEA öppnar butik i varuhusen – ”den största omvandlingen”

Nya konceptet gör premiär i Sverige.

Ikea har länge jobbat på en modell för att förlänga livet på sina möbler. Nu rullar man ut konceptet Cirkulärbutiken, en slags butik i butiken, i samtliga svenska varuhus. Här kommer möbler och heminredning få en andra chans. Låter det bekant? Inte så konstigt. Det handlar nämligen om en rejäl ompaketering av den tidigare fynd-avdelningen.

Vi är mitt i den största omvandlingen i IKEAs historia, att bli cirkulära till 2030. Med Cirkulärbutiken vill vi inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Ikea har som målsättning att inom tio år tillverka samtliga produkter av förnybara eller återvunna material, samt att de ska vara designade för att återanvändas, återförsäljas eller återvinnas.

Här blir det nya konceptet en viktig del i åtminstone två av tre sistnämnda punkterna och tanken är att det ska stå redo i alla svenska varuhus innan sommaren. Sedan är planen att även börja rulla ut Cirkulärbutiken globalt.

Att förlänga livet på våra produkter är ett arbete vi gör tillsammans med våra kunder. Vi tror att det är viktigt att hållbarhet blir en naturlig del i samtalen med våra kunder och att vi kan dela med oss vår kunskap om att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, säger Jonas Carlehed.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!