IKEA öppnar mobilt container-varuhus: “Betydelsefullt”

Inspirerat av insexnyckel.

Möbeljätten IKEA har smugit ut ett nytt koncept vid namn IKEA Hej Mobile Store. Det består av sju stycken återvunna containers som tillsammans skapar ett litet IKEA-varuhus på två våningar.

Den totala ytan ska dock endast vara på lite över 80 kvadratmeter. Detta stoppar inte IKEA Hej att bjuda på en ordentlig shoppingupplevelse med olika temarum och även planeringshjälp kring inredning. Det ska även gå att avsluta med en mjukglass på klassiskt IKEA-manér.

Annons

Tyvärr så blir det dock lite svårt att besöka den här nya containerbutiken för den har nämligen först landat i staden Jiayi i västra Taiwan. Öppningen ska ha tagit plats i går den 8 september.

Att den första IKEA Hej öppnar Jiayi är betydelsefullt då det kan locka fler turister till staden genom att ansluta butiken till shoppingområdena och nattmarknaderna, säger borgmästaren Ming-hui Huang i ett pressutskick.

Utformningen av containervaruhuset ska vara inspirerat av IKEA:s klassiska insexnyckel, som allt som oftast behövs för att sätta ihop deras möbler. Den nya mobila butiken ska finnas kvar i Jiayi till början av nästa år.

Antalet containers kan justeras beroende på platsen där butiken ska ställas upp. Det är en fantastisk butik som kan flyttas runt Taiwan och komma närmare kunderna.

Från invigningen (Foto: Chiayi City)

Annons