IKEA öppnar tillfällig butik – med jultema

"Kan möta fler kunder med höga krav på tillgänglighet".

Ikea vill komma Jönköpingsborna ännu närmare under julhandeln och flyttar därför in i de centrala delarna. Man slår sig ned med en så kallad pop up-butik på 180 kvadratmeter på Lantmätargränd i Atollen-området, rapporterar Fastighetssverige.

För första gången kommer vi på Ikea Jönköping att öppna en pop up-butik med jultema. Många hushåll kämpar med sin ekonomi och det blir särskilt kännbart i samband med högtider. Vi kommer att erbjuda aktiviteter för både stora och små, och ett prisvärt sortiment kopplat till perioden och livet hemma, säger Miki Tabakovic, varuhuschef för Ikea Jönköping, enligt sajten.

Annons

I butiken kommer konsumenterna alltså att mötas av ett säsongsrelaterat utbud och särskilt fokus kommer att ligga på leksaker och dekoration. Det är alltså mindre produkter som blir melodin.

Vi testar flera olika format över hela landet. En tillfällig julbutik i centrala Jönköping innebär att vi kan möta fler kunder med höga krav på tillgänglighet, personliga möten och bra produkter till ett lågt pris. Vi kommer närmare kunderna – på deras villkor, säger Fredrik Håkansson Lund, regionchef på Ikea Sverige.

Butiken kommer att hålla öppet mellan den 1 och 30 december.

Annons