IKEA öppnar varuhus på Roblox – med betalt arbete: ”Väldigt glada”

Rekryterar anställda för fullt.

Spelplattformen Roblox är en av världens största. Det innebär att en hel rad kända varumärken är närvarande här. Ett av dessa är Ikea, som nu lanserar ett något udda koncept.

Möbelkedjan ska öppna ett virtuellt varuhus och rekrytera tio personer, som ska agera anställda i detta. De kommer i sin tur att utföra den typ av uppgifter som Ikea-anställda gör på daglig basis. Det kan handla om allt från att servera mat till att bära möbelpaket och hjälpa kunder på olika sätt.

Annons

Men inte nog med det. De tio som rekryteras kommer också att få en timlön på 14.80 euro, alltså runt 168 kronor, för sitt deltagande. Roblox har framför allt en mycket ung publik och här ser Ikea förstås möjligheten att få de nya generationerna att överväga en framtid hos möbelkedjan, genom att möta dem där de är just nu.

Vi är väldigt glada över att vara det första varumärket att lansera betalt arbete på Roblox för att visa hur vi hanterar yrkeskarriärer annorlunda. Våra medarbetare kan byta roller, avdelningar och växa i den riktning de önskar - både i spelet och i den riktiga världen. Det finns många sätt att lära sig och växa på Ikea och det är vad Ikea på Roblox handlar om, säger Darren Taylor, Country People and Culture Manager för Ikea UK och Irland, i en kommentar.

Spelet har fått namnet "The Co-Worker Game" och lanseras på Roblox den 24 juni. Man tar för närvarande emot ansökningar för de tio platser som ska tillsättas i det virtuella varuhuset. Och de som är sugna på att ge det en chans får svara på frågor som "vad skulle du göra om vi får slut på pixelvarmkorvar i varuhuset?" och "om du var en pixel-Ikea-möbel, vilken skulle du vara och varför?". Det hela gäller dock bara för boende i Storbritannien och Irland.

Men blir det ett lyckat koncept kan det säkert testas på fler platser i världen framgent.

Annons