IKEA pumpar upp sig – hett samarbete med e-handlare: ”Roligt”

"En smartare uppvärmning".

E-handelsföretaget Polarpumpen har fått en riktig baddare till kund. IKEA meddelar nämligen idag att man ska börja sälja värmepumpar. Den svenska marknaden ska vara först ut och erbjudandet har alltså tagits fram tillsammans med Polarpumpen.

Polarpumpen, som ägs av BHG Group, har i många år försett svenskarna med värmepumpar online och nu hoppas man alltså nå ännu fler via jätten IKEA.

Annons

Tillsammans med Polarpumpen, vill IKEA göra det enklare att byta till en smartare uppvärmning, skriver möbeljätten i ett pressutskick.

IKEA erbjuder solceller och elavtal och värmepumpar ska nu bli en del av erbjudandet inom “energitjänster”.

Att börja sälja värmepumpar känns som ett naturligt steg i det arbetet, särskilt i en tid där ökade elpriser är något som många märker av och viljan att minska sin energianvändning är stor, säger Camilla Thunell, säljledare på IKEA Sverige.

Martin Gerre, vd på Polarpumpen, är förstås glad över att IKEA valt att samarbeta med dem kring den nya satsningen.

Det är roligt att göra det här ihop med IKEA, det är viktigt för oss att arbeta med ett företag som har samma värderingar som Polarpumpen har. Vi hoppas naturligtvis i och med detta stora samarbete, att fler kommer att förstå hur bra en luftvärmepump är på att spara energi och sänka boendekostnader, säger Martin Gerre.

I praktiken innebär det att IKEA:s kunder ingår ett avtal med Polarpumpen som ansvarar för byte, fakturering, kreditkontroll, betalning, inköp och support. Själva pumpen listas dock i IKEA:s e-handel där man gjort det enkelt för kunderna att välja rätt storlek. Köpet sker dock via Polarpumpens e-handel.

LÄS ÄVEN: Luften gick inte ur – Polarpumpen nuddar vid 170 miljoner

Annons
Annons