Ikea skrotar två butiker – och växlar upp i city

"Värdesätter verkligen att vi är närmare dem".

Ikea har fått nog av både Bromma och Sickla i Stockholm. Nu räcker det. Nu stänger inredningsgiganten ner.

Ikea Planera och beställ i Bromma respektive Sickla ryker. Nu stängs butikerna ner för gott i maj, när hyresavtalen löper ut.

Annons

Så hatar Ikea just Sickla och Bromma? Nej, riktigt så är det inte. Men kundströmmarna har förändrats och forsar nu i allt högre grad mot exempelvis Ikea-varuhuset i Stockholm city. Butiken på Hamngatan som har kommit att bli omåttligt populär.

Och fler mindre stadsnära butiker väntar framöver, då konceptet gjort succé.

Vi planerar att öppna ännu bättre versioner av våra mindre enheter inom kort och kan berätta mer så snart planerna är klara, kommenterar Graeme Smith, Area Manager Stockholm för Ikea Sverige.

Men till att börja med ska Ikea lägga rätt mycket krut på sin butik på Hamngatan. Butikens bottenvåning ska byggas om och uppdateras under våren.

Vi har drivit stora varuhus utanför stadskärnorna i många år, men de mindre enheterna i städerna är fortfarande något nytt för Ikea. Vi vet att våra kunder verkligen värdesätter att vi är närmare dem och att de vill ha produkter att ta med sig hem direkt eller levererade till en Ikea Planera och beställ. Det här är saker vi tar med oss när vi nu planerar nästa steg, avslutar Graeme Smith.

Annons