IKEA släpper självscanning i app – testas i två städer

Ska rullas ut i hela Sverige.

De flesta har nog checkat ut själva i sitt lokala IKEA-varuhus vid det här laget. Nu tar möbeljätten dock nästa steg och introducerar självscanning via mobilen, något Coop nyligen gjorde sig kända för i skuggan av en hackerattack.

LÄS ÄVEN: Scan & Pay nu i 350 butiker – därför tog Coop in Bianca Ingrosso

Annons

IKEA erbjuder nu alltså en ny betallösning, men allt sker inte i den egna IKEA-appen.

Varje dag ställer vi oss frågan; ”Hur vi kan skapa en bättre vardag för de många människorna?”. Det genomsyrar faktiskt allt vi gör. Och vi vet att just betalningslösningar är något som under senare år påverkat människors beteenden och förväntningar mer än någonsin när de går och handlar. Vi är stolta över att strax rulla ut en lösning som gör det enklare att betala och som vi tror att kunderna kommer att gilla, säger Susanne Jensert, Customer Manager på IKEA Sverige, i ett pressutskick.

Kunderna slipper köa?

När kunden scannat klart varorna och är redo att betala så visar den upp en QR-kod i en särskild kassa där betalningen sedan sker med bank- eller presentkort som vanligt. Planen är att kunderna i och med mobil självscanning helt ska slippa stå i kö i varuhusen.

Vi vet att tid är dyrbar och en bristvara i samhället. Sverige, som är en digitalt mogen marknad, har snabbt anammat de förenklingar som digitaliseringen möjliggör i vardagen exempelvis när vi handlar, betalar räkningar eller utför bankaffärer. Våra kunder vill bestämma över sin tid själva och vi vill möta det behovet, samtidigt som vi bjuder in alla som besöker oss att lägga sin tid på sådant som ger mervärde; som rådgivning kring heminredning, inspiration och matupplevelser, säger Susanne Jensert.

Den nya lösningen ska först testas i varuhusen i Helsingborg och Jönköping, men planen är att under slutet av året rulla ut lösningen i alla varuhus.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!