IKEA smygtestar ny tjänst: “En service vi undersöker i Sverige”

"Enklare än att äga".

Möbeljätten IKEA meddelar idag att man ska hyra ut möbler till företag. Företaget har lanserat en uthyrningstjänst riktad till företag som behöver tillfälliga möbler.

Tjänsten ska vara ett pilotprojekt och man testar det först i Norge. Företag kan hyra från ett brett utbud av möbler och man betalar en fast månadskostnad där minsta leasingperiod är 12 månader.

Annons

Den här tjänsten ska göra det enklare än att äga och vara mer flexibelt än att köpa. När du expanderar eller startar ett nytt företag har du andra saker att tänka på och andra saker att spendera pengar på än kontorsmöbler. Vi hjälper till med allt du behöver och hyr ut hela vårt sortiment, utom de som måste monteras på en vägg eller som är för engångsbruk, säger Eja Tuominen, kommersiell chef på IKEA.

När leasingperioden är slut så plockar IKEA hem möblerna igen. Den nya tjänsten ska vara en del av IKEAs mål att bli helt cirkulärt 2030.

Vi frågade IKEA Sverige om tjänsten också var på väg till vårt avlånga land.

Möjligheten att hyra ut möbler som en service är något vi undersöker här i Sverige också. Men vi har inget mer konkret att dela med oss av här och nu, säger IKEAs presskontakt till Ehandel.

Annons