Ikea storsatsar i Malmö: ”Skapar morgondagens detaljhandel”

Ikea bygger om varuhuset i Malmö till ett upplevelsecentrum.

Ikea öppnade förra veckan en "pilotbyggnad" i Shanghai – alltså ett Ikea-varuhus som byggts om till mer av ett upplevelsecentrum. Nu ska även varuhuset i Malmö genomgå en motsvarande förändring, enligt ett pressmeddelande.

Fokus ska ligga på något som Ikea kallar för "morgondagens hemmaliv". Det mer upplevelseinriktade varuhuset ska också ha större fokus på inredningsmiljöer och kompletta lösningar för alla rum i ett hem. Det kommer bli mindre av uppdelade avdelningar med olika möbelkategorier som är standard i dagsläget.

Annons

Målet är att göra varuhuset till en plats som genom upplevelser, gemensamt skapande och digitala lösningar stimulerar intresset för livet hemma och heminredning, kommenterar Tobias Bogefors, varuhuschef i Malmö och tillägger:

Tillsammans med våra kunder i varuhuset vill vi utforska och testa nya sätt att möta deras olika behov och därmed tillsammans skapa morgondagens detaljhandel.

Ikea och Malmö stad ska nu ta fram en detaljplan för varuhusbyggnaden. Exakt var det ska ligga och när en byggstart kan tänkas ske återstår att se.

Annons