IKEA storsatsar på Malmö – öppnar cityvaruhus: ”Brett utbud”

"Möter kundernas krav på tillgänglighet".

Det haglar av nyheter från IKEA. I veckan stod det klart att de ska börja ta emot och sälja gamla möbler, som lämnats in till en återvinningscentral i Helsingborg. Inredningsjätten gör nu även en stor satsning på solenergi i Europa – och köper totalt nio stora solpanel-anläggningar i Spanien och Tyskland.

Och i går var det dags för en klassisk invigning. Den här gången i Malmö – där ett nytt cityvaruhus på 800 kvadratmeter, nu slår upp portarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Med ett brett utbud av hållbara och väldesignade heminrednings-produkter till ett bra pris mitt i stan vill vi komma närmare ännu fler av Malmöborna. Butiken har fokus på dekoration och mindre heminredning, men självklart kan man även här köpa allt i IKEAs sortiment med hjälp av våra medarbetare på plats, kommenterar Tobias Bogefors, varuhuschef på IKEA i Malmö.

Testar olika format

Butiken ska till att börja med drivas i ett år. Sedan ska man se hur den har tagits emot, framgår det. Varuhuset är del i en större satsning på Malmöregionen. IKEA bygger exempelvis om varuhuset i Svågertorp "till ett unikt center för livet hemma".

Det är fråga om mer upplevelsebaserad shopping, med ett större utbud av mat och mötesplatser, heter det. Kunderna kommer bland annat att kunna reparera sina egna möbler – och lära sig mer om allt från odling till inredning.

Vi testar flera olika format över hela Sverige. Tack vare vår nya butik mitt i Malmö kan vi nu möta våra kunder och deras krav på tillgänglighet, personliga möten och hållbara produkter till ett lågt pris på ett nytt och lite annorlunda sätt. Vi kommer närmare fler kunder – på deras villkor, säger Lena Herder, landschef på IKEA Sverige.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!