IKEA svänger – sänker priser på Black Friday

Men man gör det med en knorr.

Ikea har varit en av aktörerna som gått emot strömmen på Black Friday och hållit sig borta från kampanjande. Men nu vänder möbelkedjan och sänker priserna - dock med en twist. Man väljer nämligen att rea ut sortimentet i Cirkulärbutiken med 25 procents rabatt.

Vi strävar ständigt efter att anpassa oss till våra kunders förändrade köpbeteenden och därför blir utvecklingen av tjänsten och vårt erbjudande under Black Friday ett viktigt steg i vårt arbete med att förlänga livet på våra möbler och produkter. Istället för att köpa nytt på Black Friday uppmanar vi våra kunder att ge sina gamla Ikea-möbler en andra chans, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

Annons

Samtidigt väljer möbeljätten att under vecka 47 betala 50 procent mer för de begagnade produkter som kunderna säljer tillbaka till varuhusen. Och såväl återköps- som köpresan kan inledas online.

Ikea lanserade nämligen tidigare under veckan Cirkulärbutiken i e-handeln, där kunderna kan reservera de varor som finns i varuhusen och sedan hämta upp dem på plats.

Vi vill vara en naturlig del av second hand marknaden där vi tillsammans med våra kunder nu arbetar för att skapa fler attraktiva och cirkulära erbjudanden på vår resa mot att bli cirkulära IKEA senast 2030, säger Jonas Carlehed.

Annons