Ikea tar nya konceptet online: ”Vi har lärt oss”

Möblerar webbutiken med cirkulära fyndvaror.

Ikea vill få fler att handla deras möbler cirkulärt. Därför har man introducerat särskilda avdelningar i varuhusen som går under namnet Cirkulärbutiken. Och nu tar man konceptet till sin e-handel.

Vi ser det som vår uppgift att göra det enkelt för våra kunder att göra mer hållbara val. Vi har fokus på att utveckla och förbättra våra cirkulära tjänster för att göra dem ännu mer användarvänliga. Att Cirkulärbutiken nu också finns online gör det ännu lättare att förlänga livet på möbler samtidigt som vi kan inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet, säger Alison Walker, Product Recovery Leader, Ikea Sverige , i ett pressmeddelande.

Annons

Där kommer kunder att kunna klicka hem visningsexemplar, varor med skönhetsfel, begagnade möbler och utgående modeller. Beställningen hämtas sedan i någon av varuhusen - alla utom oöppnade Ikea Kållered är anslutna.

Våra cirkulärbutiker är väldigt uppskattade, men vi har lärt oss från våra kunder att många vill ta reda på vad som finns i utbudet innan de besöker oss. Med denna nya online-lösning kan våra kunder nu ta reda på vad som finns i Cirkulärbutiken och dessutom reservera sina favoriter redan innan de kommer dit, säger Alison Walker.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!