Ikea tvingas nyanställa – trots automatiseringen

"Har rekryterat kontinuerligt".

Det går bra för e-handeln just nu, väldigt bra till och med. Det har såklart även Ikea känt av och möbelkedjan har redan tvingats förstärka laget på lagret i Torsvik. Totalt har man stått för 80 nyanställningar hittills tack vare rusningen online. Och detta trots att man också installerat en ny automatiserad paketsorterarmaskin.

Trots att det är en automatisering så har den maskinen inte inneburit att vi behövt färre medarbetare - utan vi har i och med den fantastiska utvecklingen behövt både och, säger Mats Fogelberg, enhetschef på Ikea, till Jönköpings-Posten.

Annons

Vi har fastanställt 80 personer sedan i mars, vi har rekryterat kontinuerligt hela tiden.

Och fler kan det bli. De stora shoppinghögtiderna står ju som bekant för dörren och det innebär förstås även högtryck hos den svenska jätten.

Vi kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen, men vi ser ingen avmattning av hemleveranserna. Just nu tittar vi på bemanningen för julhandeln som drar igång i november. Det är den absoluta peaken under året för oss, då jobbar vi dygnet runt här och vi har planerat att ta in extrapersonal för det, säger Mats Fogelberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!