Ikeas nya giv – bygger nytt i svenska staden: ”Närmare kunden”

Titta, peka och e-handla hem varorna, är Ikeas melodi just nu.

Det bubbla och sjuder i norra Sverige, där det både görs stora gruvsatsningar och byggs batterifabriker.

Nu har Ikea bestämt sig för att öppna ett nytt varuhus i Norrland. Närmare bestämt i Skellefteå. Och det rör sig om en mindre butik. Det lilla stadsnära formatet är något som inredningsjätten satsar stort på nu. Ikeas satsning på ett varuhus i Gallerian i centrala Stockholm är ett annat exempel.

Annons

Ikea Sverige fortsätter sin satsning på mindre enheter för att komma närmare sina kunder runt om i landet. Nu öppnar Ikea Sverige i nästa stad och det på Nygatan i centrala Skellefteå. Syftet är att nå fler och göra det lättare för dem att få hjälp att planera, inreda och beställa produkter, skriver jätten i ett pressmeddelande.

I juni i år slår den nya butiken upp portarna.

Vi har ser att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Skellefteå. I våra stora varuhus finns allt som Ikea har att erbjuda men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Skellefteå, kommenterar Peter Forsberg och tillägger att du som kund kan beställa allt i vår nya lokal i Skellefteå.

Men det är mer av ett showroom än ett varuhus i traditionell mening. Konceptet kallas för Ikea Planera och beställ. Butiksytan blir 124 kvadratmeter stor, varav 104 kvadratmeter kundyta.

I enheten i Skellefteå ska kunderna kunna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur hela sortimentet. Alla produkter levereras sedan dit du önskar, men inga produkter går att ta med sig hem direkt, framgår det.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!