IKEA:s nya giv – säljer bara på nätet

Från 70 000 kronor och uppåt.

IKEA har dragit igång försäljningen av solpaneler för hemmet. Under tisdagen lanserades nya "Solstråle", som finns i olika utföranden samt kan skräddarsys för varje kund.

Den som vill spana in nyheten i något av möbelkedjans varuhus lämnas dock besviken. Solcellerna kommer nämligen endast att säljas via företagets e-handel.

Annons

Vi har utvärderat över 80 leverantörer av solceller i Sverige och tillsammans med vår utvalda partner SVEA Solar har vi paketerat ett helhetserbjudande som gör det möjligt för fler att tryggt ställa om till en mer hållbar vardag, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Lanseras stegvis

Instegsmodellen, som går under namnet Solstråle Basic, kostar just över 89 000 kronor, eller strax under 71 500 kronor efter solcellsbidraget.

Solenergi står idag för 0,25 procent av den totala energiproduktionen i Sverige, men vi ser att det finns en potential på närmare 15 procent. Framför allt om man lyssnar till de svenska husägarna, förenklar köpupplevelsen och erbjuder ett tryggt, prisvärt alternativ, säger Björn Lind, styrelseordförande och en av grundarna till SVEA Solar.

Lanseringen sker stegvis och har inletts i Skåne, Göteborg och Stockholm med omnejd. Målsättningen är dock att Solstråle ska finnas på 95 procent av den svenska marknaden innan årets slut.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!