Indiskas VD kliver av – efter bara ett år: ”Strukturerat om”

"Vi har definierat en ny marknadsposition".

Yvonne Magnusson-Norling kliver av vd-uppdraget på Indiska efter bara drygt ett år, rapporterar Market. Hennes uppdrag har varit att få fart på kedjan och och vända förlust till lönsamhet.

Under den tiden har vi satt en långsiktig, strategisk plan för att ta Indiska till framgång. Vi har definierat en ny marknadsposition och arbetat med kunderbjudandet. Vi har också arbetat med strukturen. Jag har under min tid rekryterat ett nytt ledningsteam med seniora och duktiga människor, skriver hon i ett mejl till sajten.

Annons

Hon påtalar också att modebranschen fortsatt är satt under hård press och att Indiska, liksom många andra modeaktörer, ännu kämpar i motvind.

Jag är glad att jag med min erfarenhet inom retail och turnarounds har lagt grunden till den fortsatt resan. Nu lämnar jag med varm hand det operativa arbetet och ser fram emot mer strategiska uppdrag som senior rådgivare och styrelseuppdrag, tillägger hon.

I slutet av 2022 ansökte förlusttyngda Indiska om konkurs. Två veckor senare räddades dock bolaget av miljardären Gerald Engström, via hans investmentbolag Färna Invest.

Den mångåriga vd:n och Indiska-tidigare ägaren Karin Lindahl ersattes av detaljhandelsveteranen Yvonne Magnusson-Norling. Hon har bland annat varit vd för Departements & Stores Europe och Cervera.

Annons