Inet köper resterna av Datorbutiken.com

Företaget Prodat AB som tog över driften av Datorbutiken.com, efter det att förra ägarbolaget gick i konkurs 2008, har nu avvecklat verksamheten. Nicklas Sandgren som står bakom Prodat AB meddelar att han avyttrat domän och kundregister till Inet.se (Årets Nätbutik 2010). Nicklas säger sig ha valt Inet.se eftersom han tycker de håller en hög servicegrad och har den kompetens som behövs för att hjälpa Datorbutiken.com:s gamla kunder.

Webbutiken Inet kommer alltså ta över varumärket, kundregistret och även datorbutiken.com:s eventuella garantiärenden. Inet sägs inte ha några planer på att driva verksamheten vidare. Erick Wickman på Inet har följande kommentar:

Annons

"Vi på Inet tycker det skall bli väldigt spännande att få en ny stor mängd datorintresserade kunder i vår kundbas och hoppas även dessa skall uppskatta vår goda service.”

Inet erbjuder även gratis frakt, oavsett ordervärde, februari ut för de som kommer till sidan via Datorbutikens domän.

Datorbutiken.com var en av de stora jättarna inom datorprylar på Internets glada dagar. Denna era verkar nu vara över och Datorbutiken.com ser ut att ha gått ner för räkning en allra sista gång, såvida inte Inet återupplivar varumärket eller säljer det vidare.

Källa (swec)
Källa (press)

Annons