inkClub köper 3DPrima.com – satsar på framtidens skrivare

"Extra spännande att satsa på denna nischaktör".

E-handelsföretaget inkClub meddelar idag att de köper en marknadsledare inom 3D-utskrifter. Köpet beskrivs som "ett offensivt företagsförvärv".

"Kommer att ligga i framkant"

Företaget, som alltså sysslar med 3D-skrivare, heter Prima Printer Nordic AB och omsatte 58 miljoner kronor 2017. I sortimentet finns 3D-skrivare, filament, reservdelar och skrivartillbehör. Ett sortiment som förstås påminner om inkClubs, som satsar på tillbehör till traditionella skrivare.

Annons
Annons

- Vi ser starkt på framtiden inom 3D-print. Det öppnar upp en helt ny marknad för oss utöver den etablerade bläck- och tonermarknaden. Segmentet visar på hög marknadspotential och vi tycker att det är extra spännande att satsa på denna nischaktör. Vi kommer nu att ligga i framkant inom den nya teknologin, säger inkClubs vd Martin Benckert i ett pressmeddelande.

"Det blir en spännande resa"

Prima Printer, vars e-handel går under namnet 3DPrima.com, ska sälja produkter från etablerade varumärken men också erbjuda skrivare och filament under eget varumärke.

- Det blir en spännande resa att utvecklas tillsammans utifrån respektive företags expertis och den möjlighet det ger företaget att bredda sig ytterligare inom printbranschen. Nyckeln till framgång för 3D Prima är att alltid fokusera på kunden och tack vara den enorma kunskap man besitter, inom denna relativt komplexa värld, alltid kunna lotsa kunden rätt, säger Martin Benckert.

Köpeskillingen delges ej. InkClub omsätter enligt egen utsago nu 600 miljoner kronor och företaget har snart bedrivit e-handel i 20 år.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!