InkClub får hjälp med webbshopen

Internetworlds återkommande inslag med att göra om en välkänd sajt är nu publicerad på deras hemsida. Denna gång har de bett en svensk designbyrå vid namn Odd Hill göra om en sida de själva väljer. Odd Hill valde Inkclub och anledningen var att Inkclubs webbshop är en som många använt och ogillat. Vi håller med och skulle gärna vilja använda starkare ord än ogillat.

Odd Hill har i alla fall lagt fram ett nytt förslag till Internetworld som de sedan förmedlat till Inkclub. Inkclub fann att förslag var mycket bra även om de var lite skeptiska till funktioner som att kunna söka på sidan. Då Inkclub hanterar så pass många skrivarmodeller och patroner finner de inte att en central sökfunktion är helt självklar. Vi skulle nog hävda motsatsen men vi driver inte heller någon webbshop för skrivartillbehör.

Annons

Henrik Nilzén är affärsutvecklare på Inkclub och detta är några av hans kommentarer till Internetworld:

– Att renodla sajten skulle ta bort vissa hinder på väg till kassan och det är något vi pratat en hel del om.

– Vi har mycket att lära när det kommer till design, vi har inte prioriterat det tidigare men det blir allt viktigare med ökad konkurrens.

– Det är komplext att sälja bläck och toner. Många patroner passar till fler skrivare så det blir lätt rörigt och svårt att visa rätt när man använder sig av en sökmotor. Men det förtjänar absolut att utredas vidare.

Inkclub ser säkert problem som vi utomstående inte tänker på men deras kolumnlistningar och avsaknad av sökfunktion kan omöjligt vara den bästa lösningen.

Ni kan här läsa om Odd Hills remake och Inkclubs reaktioner på den finner ni här. För er som inte testat att skrolla runt på Inkclubs hemsida så är detta länken.

Annons