Inredningskedjan gasar så in i Norden: ”Viktigt steg”

Rullar ut flaggskeppsbutik och e-handel.

Granit, som sedan 2009 ingår i Bergendahlskoncernen, trycker på gasen. Inredningskedjan har under våren öppnat butiker i både Sverige och Finland, och fler är på gång.

Först ut är en ny flaggskeppsbutik i Helsingfors med öppning 30 september. Det blir därmed den sjätte etableringen i Finland för Granit.

Annons

Det här är en stad där Granit har lyckats väldigt väl tidigare, och vi är övertygade om att vår nya butik kommer att visa vår bekräftelse på vår hängivenhet till skandinavisk design, säger Håkan Åkerström, vd på Bergendahl Home i en kommentar.

Norges första e-handel

Även i Sverige ska det öppnas nytt. I början av oktober blir det en comeback i studentstaden Uppsala med en butik på Svartbäcksgatan. I Norge har Granit däremot inga fler öppningar planerade i dagsläget, men i förra veckan rullade kedjan ut sin första e-handel i landet.

Granit finns sedan tidigare med sju butiker i Norge och lanseringen har enligt Åkerström varit efterfrågad under en längre tid.

Efter våra framgångar i Sverige, Finland och Tyskland är vi glada inför möjligheten att utvidga vår närvaro i Norden genom lanseringen av vår norska webbshop. Vi ser detta som ett viktigt steg i vår utveckling.

Granit har sedan tidigare 40 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Annons