Annons

PREMIÄR: Frukostspaning med Arne

Det skrivs massor av artiklar kring "social shopping" och "värderingsstyrd handel" men framåt vill jag läsa mer om hur dessa två trender håller ihop. Och ena sidan vill alla göra det enklare och snabbare att shoppa på alla möjliga och omöjliga plattformar å andra sidan vill alla också göra det mer hållbart och minska överkonsumtion. Går dessa två trender att förena eller är det så att värderingstyrd handel alltid kommer att vara steget efter totalt?

Lite gott och blandat i idag fredagen den 12 februari, bland annat om Guld i Garderoben.

Forbes: Gold In Your Closet: The Startup Helping Patagonia And Levi’s Cash In On The Resale Boom.

Annons

Secondhand clothing is the hottest trend in apparel, and big brands are suddenly happy to make the profits—but avoid the headaches—by outsourcing the grimy work to tiny Trove.

https://www.forbes.com/sites/laurendebter/2021/02/03/gold-in-your-closet-the-startup-helping-patagonia-and-levis-cash-in-on-the-resale-boom/?sh=70a012801758

När får vi se något likande i Sverige?

Dagens Industri: Stort Kina tema: ”All form av innovation inom e-handeln är väldigt hett, särskilt ’live video shopping’ som fullkomligt exploderat och redan tagit en stor del av kakan i Kina. En aktör som satsar mycket på det är Douyin, den kinesiska motsvarigheten till Tiktok, vilket varit väldigt framgångsrikt”, säger Tom Xiong.

Ehandel.se: Nytt podavsnitt som släppts idag som garanterat blir mitt helglyssnande för att lära mig mer om Liveshopping.

https://open.spotify.com/show/7vq6SMwgBm8WM3550vYiom?si=REOONd5SQAy038yu-jj0xQ

WSF: Shopify Expands Its Checkout System to Facebook and Instagram.

Det är väldigt intressant att följa både Shopify och Klarna som  från två olika håll (e-handelsplattform - Betalplattform) krigar om att ta en ledande position för att minska friktionen för att handla.

Annons

https://www.wsj.com/articles/shopify-expands-its-checkout-system-to-facebook-and-instagram-11612879201

Intelligent Logistik: Ny bilaga av tidningen i Dagens Industri. Handeln har alltid pratat om läget,läget,läget som viktigast för butiken men samma gäller för lagret när e-handeln växer så det knakar och vi konsumenter vill ha snabba och tillgängliga leveranser. Intelligent logistik är väldig viktig nyhetskälla att ha koll på.

https://intelligentlogistik.com/

Tidningen Market: "Ikea i unikt projekt i Helsingborg - utvecklar både handel och stad"

Helsingborgs stad ligger i framkant med sin digitala utveckling, men staden ska inte inte bara bestå av "ettor och nollor" man ska även kunna trivas som människa i staden och det här initiativet av IKEA och Helsingborgs stad är mycket intressant. Många städer brottas med stora problem idag. Konflikter mellan stadskärnar och köpcentrum, tomma gågator i mindre städer och kommuner. Här bara MÅSTE kommuner, handlare  och medborgare jobba mycket mer tillsammans för levande städer/stadskärnor.

https://www.market.se/nyhet/ikea-i-unikt-projekt-i-helsingborg-utvecklar-bade-handel-och-stad

Nu är frukosten uppäten och en ny spännande e-handelsdag tar sin början. Trevlig helg,

Arne

Annons