Annons

Algoritmer, superentreprenörer och nya e-handelsstaden Sundbyberg

E-handelsvärlden behöver förebilder som Pernilla och Katrina

 

Nets: Nets släppte sin intressanta e-handelsrapport för ett par veckor sedan och i förra veckan sände de ett webbinarium där E-handelsgurun Patrik Müller presenterade rapporten. Nu kan ni ni som inte kunde delta se det i efterhand.

Annons

https://info.nets.se/inspelat-webinar-svensk-ehandel2020?utm_medium=email&_hsmi=122209167&_hsenc=p2ANqtz-98qyGEhdHUB7pPtXWLDfn3zU6noNkIXcZR7P46NzAqsAh8sgFcgC6Bmr-tyWUKiZHmcRD0I_PkTaqSvgZeuAWDhtvGhsjekghNS1I3nZxc3Y4QD-4&utm_content=122209167&utm_source=hs_email

Ole Martin Evensmo: Ole Martin är framförallt en norsk profil inom e-handel som jag känt ett antal år och har stor respekt för, Ole Martin brukar tycka till ganska ordentligt om Norsk e-hhandelsutveckling men har har nu även tyckt till om e-handelsutvecklingen i Sverige. Bland annat skriver Ole Martin:

"En färsk undersökning återgiven på Ehandel.se visar däremot att ratings & reviews knappt existerar i Sveriges 100 största nätbutiker. Det överraskar mig att inte fler tar tag i detta - med fler produktrecensioner ökar både konverteringsgraden, kundförtroendet och trafiken från sökmotorerna, något som återigen betyder ökad omsättning". 

https://www.linkedin.com/pulse/svenska-n%25C3%25A4tbutiker-f%25C3%25B6rlorar-miljarder-p%25C3%25A5-enkla-fel-evensmo/?trackingId=Fz7SOQhedpsN9kqJ2E8Ugg%3D%3D

Igår fick RevolutionRace och dess VD Pernilla med rätta mycket medialt utrymme främst genom en stor artikel i Svd. Läs Pernillas inlägg från igår om deras resa.

https://www.linkedin.com/in/pernilla-nyrensten-163829151/detail/recent-activity/

Annons

Jag har stora förväntningar på Pernilla i framtiden och jämför hennes entreprenörsskap med Stitch Fix grundare Katrina Lake. Svenska handlare borde definitivt hålla ögonen på dem och söka inspiration och få ideér hur man kan jobba data/algodrivet på riktigt.

https://productmint.com/the-stitch-fix-business-model-how-does-stitch-fix-make-money/

Ett bra tips är att även följa Stitch fix algorithm team.

https://multithreaded.stitchfix.com/algorithms/

Ehandel.se: Kul lista och grattis Sundbyberg som verkar ha ett gynnsamt e-handelsklimat. "Under 2020 startades totalt 3196 nya e-handelsföretag i Sverige, en ökning med 53 procent mot föregående år"

https://www.ehandel.se/har-ar-kommunerna-dar-flest-e-handelsforetag-startas

Breakit premium (bakom betalvägg): Om ni hinner anmäl er till detta. Vi får väl se om Breakit lovar runt men håller tunt. Rubriken lockar i alla fall till intresse.

VAR MED NÄR VI AVSLÖJAR: Unik kartläggning av e-handels-Sverige

https://www.breakit.se/premium

Allt för idag, vi ses imorgon

Arne

 

 

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!