Annons

Hyra kläder av en okänd, Digitala draken tillbaka och ständiga problem med Dropshipping

Vouge Business: Peer to Peer uthyrning av kläder och skor börjar dyka upp. Intressant.

"Peer-to-peer startup founders claim the development of rental services by big retailers and luxury brands is not a threat. “When the big brands dive into rental it normalises what we’re trying to do, so consumers will be encouraged to invest in higher priced luxury clothes because they can rent them out. So it seems like a win-win to us,” says Tulerie’s Gross.

Annons

"Can you trust a stranger to take care of your luxury goods? Kabra-Davies says that By Rotation has solved this common concern by “gamifying the app — making it a very exciting community to be part of”. Like many Depop users, By Rotation lenders are becoming entrepreneurs in their own right, leaving handwritten notes and self-return labels to create consumer trust, ultimately driving engagement and purchases for the app".

https://www.voguebusiness.com/consumers/peer-to-peer-rental-a-better-solution?

https://www.byrotation.com/

SvD/Digitala draken: Den digitala draken har ingått samarbete med Svenska dagbladet och här är första avsnittet som kom upp igår onsdag.

https://open.spotify.com/episode/1t07eDry3knoaq3jlIof8c?si=9qFVVVwnT1qFxCk5e_gBsQ

Market bakom betalvägg: Är E-handel något för lågprisaktörerna? Ja det tror jag absolut, men jag håller med Per Ljungberg i vad han säger till market:

Annons

"Med det sagt tror jag ändå att lågprisaktörerna primärt kommer ha sin försäljning i fysiska butiker för lång tid framöver. Lågprisaktörerna vinner på externa lager och låga hyreskostnader".

https://www.market.se/retailtrender/trender/lagprishandelns-svara-vagval-de-maste-in-i-de-digitala-kanalerna-men-det-galler-att-vara-noga/?

DI Digital: Pricerunner har undersökt hur vi handlar julklappar i år och konstaterar att det blir en rekordjul (som vanligt). E-barometern gör samma sak i sin Q3 rapport och så här såg resultatet ut av den undersökningen.

https://www.di.se/digital/det-har-onskar-sig-svenskarna-till-jul/

Ehandel.se: Dropshipping blir mer och mer populärt men tyvärr är det fortsatt för få som har förstått hur man ska hantera det.

https://www.ehandel.se/konsumentverket-varnar-for-dropshipping-barn-ar-sarskilt-utsatta

Jag sitter själv med problemet nu och som tvingade mig att köpa produkten i fysisk butik igår för att inte riskera att produkten (julklapp till min fru) inte skulle komma till jul. Det är så lätt för handlaren att bredda sortimentet och lägga upp produkterna i sin butik men inte ha koll på om, hur och när leverantören kan skeppa varan och det riskerar som i mitt fall att kundupplevelsen blir en stor besvikelse och att jag nästa gång jag ska handla går till en annan butik. 

Ni kan också lära er er mer om begreppet i denna artikel som jag länkade till i en spaning i november och som Market följde upp med en artikel med ingressen: "Halvskum affärsidé eller framtidens e-handel? Åsikterna om dropshipping går isär – men alla är överens om att fenomenet kommer att fortsätta växa".

Dan Frommer: Ny rapport om konsumentrender som går att ladda ner gratis, har bara skummat igenom den 79 sidiga rapporten men det finns nog lite godbitar som är värda att analysera.

https://newconsumer.com/trends/

NYT (bakom betalvägg tyvärr): Fantastiskt bra reportage om var din kashmir tröja kommer ifrån och hur den tillverkas och om hur Blockchainteknik används för att öka visibilitet och spårning.

https://www.nytimes.com/2021/12/12/style/loro-piana-baby-cashmere-traceability.html?referringSource=articleShare

Annons