Annons

Ta tag i returprocessen och förbättra lönsamheten

"Fortfarande många som hanterar returer med ett papper som ska fyllas i av konsumenten"

Lite ringrostig efter flera dagars Påskledighet men nu är det dags att börja ha stenkoll på vad som händer i e-handelsvärlden och detaljhandeln igen.

Breakit: Softbank köper in sig i Autostore.

Annons

https://www.breakit.se/artikel/28469/softbank-koper-in-sig-i-autostore-robotlager-betalar-24-miljarder

SvD: SvD drar igång Svd affärsbragd igen och för oss som gillar e-handel blir det intressant att följa Equestrian (ridsport) och Totême (mode). Kriterierna för affärsbragden kan ni läsa om i dagens SvD.

Ehandel.se: Massor av intressanta nyheter och reportage under hela påsken. Ska jag välja ut något som jag tycker ni måste läsa är det nya forskningen om det lönar sig med fria returer eller inte. https://www.ehandel.se/ny-e-handelsforskning-avslojar-fria-returer-lonar-sig-inte-ekonomiskt

Vill ni läsa allt är det nog värt 42 US Dollar.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/joom.1135

HUI: Hui:s medarbetare Emma Åkerling har tillbringat ett år i Los Angeles och reflekterar här hur Amazon har tagit över handeln i jättestaden.

https://hui.se/spaning-amazon-i-la/

Internetretailing: Förra veckan kom även MetaPacks årliga delivery rapport ut. Registrera och ladda ner. Mycket läsvärd.

Annons

https://internetretailing.net/whitepapers/ecommerce-delivery-benchmark-report-2021---thriving-in-the-all-delivery-economy

Vi ses imorgon

Arne

 

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!