Instabee i stor expansion: “Hundratusentals fler paket”

Lagom till Black Week.

Instabee, kombinationen av Instabox och Budbee, meddelar nu en större expansion. Inför årets stora shoppingfest på nätet så har man inte öppnat en, inte två, utan tre nya terminaler för paketsortering och distribution.

LÄS ÄVEN: Så blir nya logistikjätten Instabee: ”Tanken har funnits i många år”

Annons

Terminalerna är belägna i Malmö, Göteborg och Södertälje, och hanterar alltså paket från både Budbee och Instabox.

Detta är helmoderna anläggningar med avancerade sorteringsmaskiner som är direktintegrerade med alla optimeringssystem. Dessa etableringar gör att vi kommer kunna hantera hundratusentals fler paket dagligen och möjliggör att vi kan leverera effektivt och snabbt, med mindre miljöpåverkan, till fler, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager på Budbee.

De tre terminalerna är runt 5000 kvadratmeter stora. Företaget har även en ännu större terminal (6800 kvm) på gång i Vaggeryd utanför Jönköping. Man planerar även en i Pilängen i Örebro (4000 kvm) som ska stå klar i juni 2023.

Jönköpingsterminalen blir en central hubb för leveranser till samtliga marknader, men även en terminal för sista milens leverans i regionen. Terminalen är redo för sin första leverans inom kort, skriver fraktbolaget.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!