Instabox intar stor apotekskedja: ”En perfekt partner”

"Ett verkligt disruptivt företag".

I slutet av förra året så meddelade logistikföretaget Instabox att de gett sig på Tyskland. Den nya marknaden sades vara ett stort steg för Instabox och man började etablera sig i bland annat Berlin och Hamburg.

LÄS ÄVEN: Instabox gasar in i Tyskland

Annons

Nu meddelar företaget nästa steg på Tyskland-resan. Instabox har nämligen ingått ett partnerskap med apoteket Budni (Budnikowsky).

Budni ska vara ett av Tysklands största apotek med 190 fysiska butiker i landet. Instabox kommer nu att få tillgång till dessa butiker och kunna placera ut sina paketskåp där.

Att samarbeta med ett så älskat varumärke som Budni är en viktig milstolpe när vi vill utöka vår verksamhet i Tyskland. Vi anser att hämtning av paket bör vara en friktionsfri del av människors vardag, vilket gör Budni till en perfekt partner. Vi ökar bekvämligheten för konsumenterna och minskar samtidigt CO2-utsläppen eftersom vi arbetar fossilfritt och skåpleveranser är effektivare än hemleveranser, säger Bram Verwer, Instabox försäljningschef i Tyskland.

Det nya samarbetet ska innebära att Instabox "snabbt kommer att utöka" sitt nätverk av smarta paketskåp i landet.

Vi tror att Instabox kommer att vara ett mycket bra komplement till våra butikstjänster och övergripande konsumenterbjudande. Vi är säkra på att våra kunder kommer att njuta av enkelheten i att ta emot sina e-handelspaket med Instabox. Instabox är ett verkligt disruptivt företag med sitt extrema fokus på att erbjuda en hållbar frakttjänst, säger Budnis vd Christoph Wöhlke.

Annons