Instabox rullar ut hemleveranser i landet: ”Ett stort steg”

Växlar upp även bortom skåpen.

När man säger Instabox kommer nog de flesta osökt att tänka på röda paketskåp. Men vad händer när man inte vill lämna hemmets lugna vrå för att hämta sin hett eftertraktade beställning? Från och med nu kommer man att kunna få den direkt hem till dörren.

Instabox tar nämligen upp kampen mot konkurrenterna och rullar ut hemleveranser till sina kunder i Norden. Och man kommer initialt att ha 85 procents täckningsgrad i Sverige.

Annons

Det här är ett stort steg för Instabox. Vi vet att hemleverans är efterfrågat av många kunder och vi är glada att nu kunna erbjuda det på Instabox sätt - okrångligt, snabbt och hållbart för miljön, säger Alexis Priftis, vd och grundare på Instabox, i ett uttalande.

I Danmark har Instabox uppnått 100-procentig täckning för sina hemleveranser och den 1 november lanserar man tjänsten även i Norge. Men med 45 procents täckning.

Vill ta ledartröjan

Hemleveranserna ska vara helt fossilfria, då man använder HVO100 eller andra fossilfria alternativ i hela transportkedjan.

Vi tror att vår modell för hemleveranser kommer att sticka ut som ett nytt och bättre alternativ och uppskattas av nätshoppare, e-handlare - och inte minst miljön. Vi i är redan i många svenskars naturliga och självklara val när det kommer till leveranser till smarta paketskåp, nu siktar vi på att ta samma position för hemleveranser. Vi är glada och stolta att vara det första helt fossilfria alternativet utanför de största städerna och att vi nu gör det möjligt för svenskar att göra mer hållbara val, säger Alexis Priftis.

Hur har den här utrullningen möjliggjorts, kommer ni att använda underleverantörer?

I nuläget körs i stort sett alla våra hemleveranser av våra egna förare och i våra egna bilar, skriver Victor Melander, PR- och kommunikationschef på Instabox, i ett mail till Ehandel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!