Instabox utmanar fraktjättarna – tar nu över alla leveranser

Behöver inte längre "köa en minut hos Postombudet".

Finns inte Instabox med som fraktalternativ? Inga problem, använd din Instadress!

Så inleder fraktleverantören Instabox ett informationsinlägg på sin sajt. Enligt bolaget finns det alltså numera inga hinder för att få sin leverans via Instabox, även om nätbutiken i fråga saknar avtal med skåpleverantören. Enkelt förklarat går det till som så att kunden istället för att ange sin vanliga adress uppger sin så kallade "Instadress", vilken man får om man skaffar sig ett konto hos företaget, när hon eller han gör ett köp i en nätbutik. När leveransavin anländer ska man skicka den vidare till Instabox som då hämtar upp paketet och placerar det i något av företagets skåp, där kunden sedan kan hämta det.

Annons

I nätbutiker som ännu inte har Instabox som fraktalternativ kan du använda en personlig virtuell adress, förklarar företaget på sin sajt.

Börjar med C2C-frakt

Samtidigt passar fraktleverantören på att smyglansera flera andra tjänster. Inom kort kommer bolaget att lansera tjänsterna "Förvaring" och "Frakttjänst". Förvaring går i korthet ut på att man ska kunna använda skåpen som förvaringsutrymme eller som ett sätt att lämna över varor till andra personer. Frakttjänst innebär att privatpersoner ska kunna använda skåpen för att skicka varor mellan varandra. Instabox gör ingen hemlighet av att man tar upp kampen med etablerade aktörer på området.

Tänk att kunna skicka en julklapp till mormor tvärs över landet, på bara ett dygn. Eller att skicka ett par nycklar till andra sidan stan, på några timmar. Utan att någonsin behöva köa en minut hos Postombudet, hälsar bolaget.

Ehandel har sökt Instabox vd Alexis Priftis för mer information om de nya tjänsterna.

Annons