Intern läcka tvingar Amazon meddela att de sparkar 18 000

"En av våra lagkamrater läckte information".

Det är tuffa tider nu. Amerikanska tech-jättar skär friskt i sina arbetsstyrkor och e-handelsjätten Amazon är inget undantag.

Tidigare meddelade e-handlaren att man skulle göra sig av med 10 000 anställda på grund av omvärldsläget, men denna siffra ökar nu drastiskt.

Annons

Wall Street Journal rapporterar att den slutliga siffran kommer att landa på över 18 000 anställda som får lämna bolaget. Detta står klart när Amazon vidare analyserat sin verksamhet.

I dag vill jag dela med mig av resultatet av dessa ytterligare granskningar, vilket innebär det svåra beslutet att ta bort ytterligare roller. Mellan minskningarna vi gjorde i november och de vi delar idag planerar vi att eliminera drygt 18 000 roller, säger företagets vd Andy Jassy i ett skriftligt uttalande efter Wall Street Journal-nyheten.

De flesta uppsägningarna kommer att ske inom områdena detaljhandel och rekrytering, hos Amazon.

Vi väntar vanligtvis med att kommunicera dessa resultat tills vi kan prata med de personer som är direkt påverkade. Men eftersom en av våra lagkamrater läckte denna information externt, bestämde vi oss för att det var bättre att dela den här nyheten tidigare så att du kan höra detaljerna direkt från mig, skriver Andy Jassy.

Flera tusen ska redan ha fått beskeden men den 18 januari så ska alla nya meddelas, som är i den senaste vågen av nedskärningar som alltså tar siffran till över 18 000.

Annons