Internettjänsten som skall hjälpa otekniska bilköpare

En ny svensk bilsajt har lanserats under namnet Bilstart. Den nya tjänsten skall hjälpa otekniska konsumenter att köpa en ny eller begagnad bil.

Bilstart.se skall förenkla bilköpandet i Sverige. Med en ny avskalad och responsiv nättjänst vill Bilstart hjälpa vanliga konsumenter att välja bil.

- Det som gör Bilstart.se så unik är enkelheten, men det är också det som har varit utmaningen. Det hade var lätt att låta besökarna göra jobbet genom att be dem ange en massa information om önskade antal hästkrafter, lastmått eller hur många gram koldioxid bilen får släppa ut per 100 km - men då hade vi heller inte löst något problem, säger Jakob Twedmark, en av grundarna till Bilstart.

Annons

Välj hur säker bilen skall vara

Bilstart skall istället fokusera på de egenskaper som de tror kunderna verkligen är intresserade av. Med hjälp av enkla reglage som anger hur viktig en egenskap är skall användarna kunna sortera bland ett stort utbud av bilmodeller. Du kan till exempel öka och minska egenskaper som snabb, säker och prisvänlig.

- Den absoluta majoriteten av potentiella bilköpare är nämligen inte intresserade av fakta på detaljnivå, men de vet ändå vilka egenskaper de prioriterar mer än andra. Med det som utgångspunkt har Bilväljaren tagits fram och mottagandet har varit smått otroligt, säger Jakob Twedmark.

När en användare har hittat en bil som verkar intressant ska det direkt vara möjligt att be om pris från en lokal bilhandlare.

 

Källa: Press

Annons