Intersport byter VD – han tar över

"Glad och hedrad".

Intersport har haft ett kämpigt år, även om man lyckats kriga sig igenom en rekonstruktion. Nu byter sportkedjan vd när Marcus Wibergh väljer att gå vidare efter tre år på posten. Ersättaren visade sig finnas nära till hands. Det blir nämligen Pontus Petersson, som närmast kommer från rollen som CFO, hos sportjätten. Han axlar vd-manteln med omedelbar verkan.

Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda Intersport framåt. Sport och idrott bidrar till samhället på många sätt, från glädje och gemenskap till en bättre folkhälsa. Intersport spelar en viktig funktion för idrotten idag, inte minst tack vare vår starka lokala förankring, ett rikstäckande butiksnät och roll i föreningslivet, säger Pontus Petersson i ett pressutskick.

Annons

Vi ska bygga vidare på denna unika styrka för att möta framtidens handel, samtidigt som vi fortsätter bidra till ett bättre samhälle. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare ser jag fram emot att göra Intersport till branschens bästa sportdestination för alla våra kunder, fortsätter han.

Dessutom har Elgigantens vd, Niclas Eriksson utsetts till ny ordförande i bolaget, efter att ha suttit som styrelseledamot sedan 2018.

Sportbranschen befinner sig i en spännande transformation vilket skapar både möjligheter och utmaningar. Jag är övertygad om att Intersport, tack vare sin starka marknadsposition och duktiga medarbetare, kommer att ta vara på dessa möjligheter. Å styrelsens vägnar vill jag tacka Marcus för hans värdefulla insatser, och ser fram emot att arbeta med Pontus för att ta Intersport till nästa nivå, säger Niclas Eriksson, ny ordförande i Intersport.

Annons