Jan Prokopec blir ny VD när Blocket vänder blad

Köp- och säljsajten Blocket sägs vara en av Schibstedts bästa kassakor. Företaget rider förstås på den växande e-handeln och med en vinstmarginal på 54 procent och ett resultat på 363 miljoner, 2012, klagar förmodligen inte ägarna. Nu skyfflar man dock om lite i ledningen.

Efter åtta år som VD på köp- och säljsajten Blocket lämnar nu Martin Frey över stolen till Jan Prokopec. Martin Frey får istället den korta titeln Senior Vice President för Schibsted Classified Media Northern & Eastern Europe, där även Blocket ingår. En position där Martin kommer jobba med Blockets internationella expansion.

– Mina 10 år på Blocket har varit fantastiska! När jag började var vi 7 personer som satt i en liten lokal i Solna. Idag är vi 125 personer bara i Sverige och har etablerat konceptet på över 30 marknader. Det känns tryggt lämna över till Jan Prokopec som är helt rätt person för Blocket. Jag ser fram emot att själv kunna fokusera mer på den internationella expansionen, säger Martin Frey.

Annons

Ska bli världsledande

Martin kommer i sin nya roll att ansvara för Schibsted Classified Medias verksamheter i Sverige, Finland, Irland, Rumänien, Ungern och Vitryssland. Jan Prokopec som nu tar över VD-stolen har haft rollen som vice VD under det senaste året och har varit på Blocket sedan 2011.

– Blocket är en av Sveriges mest använda och omtycka tjänster och det är en ära att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra 125 medarbetare. Vi befinner oss i en oerhört spännande fas där vi breddar vårt erbjudande genom att ta in mäklarannonser i vår bostadssajt. Nyligen förvärvade vi också StepStone för att stärka vår satsning inom jobb, säger Jan Prokopec.

Målet är nu att Blocket och dess många systersajter skall bli världsledande inom sin bransch.

– Vi är oerhört glada över att Jan Prokopec kliver in i rollen som VD på Blocket. Hans strategiska kompetens i kombination med affärssinne och ledaregenskaper kommer att ta Blocket till nya nivåer. Inom Schibsted Classified Media har vi som ambition att bli världsledande och Martin Frey är en nyckelperson för det arbetet, säger Terje Seljeseth, styrelseordförande samt VD på Schibsted Classified Media.

 

Källa: Press
På bild: Jan Prokopec

Annons
Annons